Børnefodbold

Velkommen til børnefodbold i FS Hashøj. Vi er utrolig glade for, at vi fra efteråret 2020 er startet op med børnefodbold. Vi vil gerne have tilbud til alle børn (både drenge og piger), som i fodboldsammenhæng er indtil 12 år. Det er vi næsten i mål med, og forventer at komme det i efteråret 2022. Vi ser børneafdelingen som én sammenhængende enhed, men delt op i passende hold. Dem kan man læse mere om på holdsiderne:

Vi har tidligere haft et ‘Bold og Bevægelse’-hold for de mindste på 2-4 år. Her skal forældrene selv være med på træningsbanen og lege med deres barn, hvor en tovholder vil sætte rammerne for legen ved forskellige stationer. Vi vil meget gerne starte det op igen, hvis der er interesse for det.

På de øvrige børnehold er børnene inddelt efter, hvilken størrelse bane de skal spille kampe og stævner på. På f.eks. 5-mandsholdet kan der være mange spillere til træning. Hvis det er tilfældet, så bliver det delt op i mindre træningsgrupper. Ved ikke at have faste træningsgrupper, kan vi lettere matche spillernes niveau. På alle børneholdene er det frivillige forældretrænere, som tager sig af træningen. Der er en del trænere på hvert hold, så der netop kan laves flere træningsgrupper, og samtidig er der plads til et afbud i ny og næ i en presset hverdag.

At der er frivillige trænere på børneholdet betyder ikke, at de øvrige forældre bare kan aflevere børnene og læne sig tilbage. Forældrene løfter i fællesskab opgaven med at have et fodboldhold. Udover selve træningen og kampene kan forældrene klare andre opgaver  som koordinering af kampe, kørsel, kagebagning, sociale aktiviteter. De kan også finde på at tage et billede og skrive en lille tekst til Facebook eller vores hjemmeside.

Vi er kun lige startet med børnefodbolden, men vi arbejder i hele klubben hårdt på at gøre det til en godt sted for børn at spille fodbold. Derfor arbejder vi i 2022 også hårdt på at blive DBU Børneklub. Det er for de klubber, som ønsker at gøre noget særligt ud af børnefodbolden i samarbejde med DBU om at løfte børnemiljøet. Du kan læse mere om vores arbejde med DBU Børneklub her: DBU Børneklub